{"Ashwagandha has anti-stress, anti-bacterial and anti-inflammatory properties. It contains alkaloids, choline, fatty acids, amino acids and sugars. It also contains powerful antioxidants that may have healthy benefits, including lowering cholesterol, strengthening the immune system and increasing muscle mass.":"Η Ασβαγκάντα έχει αντιστρες, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει αλκαλοειδή, χολίνη, λιπαρά οξέα, αμινοξέα και σάκχαρα. Περιέχει επίσης ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες που μπορεί να έχουν οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χοληστερόλης, της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και της αύξησης της μυϊκής μάζας.","Ashwagandha powder is made from the roots of the Withania Somnifera plant. The plant is found throughout Africa, the Mediterranean, South Asia and Mauritius. Ashwagandha is also called Indian ginseng, it has been used for centuries as a powder for good or better health.":"Η σκόνη Ασβαγκάντα παρασκευάζεται από τις ρίζες του φυτού Withania Somnifera. Το φυτό βρίσκεται σε όλη την Αφρική, τη Μεσόγειο, τη Νότια Ασία και το Μαυρίκιο. Η Ασβαγκάντα ονομάζεται επίσης ινδικό τζίνσενγκ και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως σκόνη για καλή ή καλύτερη υγεία.","The Ashwagandha has a mild but slightly bitter taste. It can be used both internally and externally. It is mainly used as a food supplement and as a functional ingredient in food and drinks.":"Η Ασβαγκάντα έχει ήπια αλλά ελαφρώς πικρή γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Χρησιμοποιείται κυρίως ως συμπλήρωμα διατροφής και ως λειτουργικό συστατικό σε τρόφιμα και ποτά.","What is Ashwagandha?":"Τι είναι η Ασβαγκάντα;","Use of Ashwagandha":"Χρήση της Ασβαγκάντα","Health benefits":"Οφέλη για την υγεία"}
Ιστορία και προέλευση
Η λουκούμα ονομάζεται 'χρυσός των Ίνκας'. Η λουκούμα καλλιεργείται στα περουβιανά υψίπεδα από το 200 μ.Χ., όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν τους καραμελένιους γλυκούς καρπούς. Στο Περού, 26 χωριά έχουν ονομαστεί προς τιμήν αυτού του αγαπημένου φρούτου.
Η λουκούμα αναπτύσσεται καλύτερα σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 1000 μέτρων. Το δέντρο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά δεν αντέχει τον παγετό. Για να παραχθεί ο καρπός απαιτείται υψηλή υγρασία. Τα δέντρα λουκούμα αρχίζουν να παράγουν καρπούς μόνο μετά από 5 χρόνια και κάθε δέντρο μπορεί να παράγει έως και 500 καρπούς ετησίως. Οι καρποί είναι κίτρινοι-καφέ και μπορούν να ζυγίζουν έως και ένα κιλό ο καθένας.
Επεξεργασία σε σκόνη λουκούμα
Το δέντρο λουκούμα φέρει καρπούς καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά η κύρια συγκομιδή γίνεται την άνοιξη, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου. Όταν ο καρπός πέσει από το δέντρο λουκούμα, δεν είναι ακόμη ώριμος και η σάρκα του είναι πολύ σκληρή για να είναι βρώσιμη. Οι καρποί πρέπει να αποθηκεύονται κάτω από άχυρο μέχρι να...
Κύμινο (Cuminum cyminum): Οι σπόροι κύμινου είναι εξαιρετικοί για μεξικάνικα ή ινδικά πιάτα. Δίνουν επίσης μια ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα για το γκριλ ή το μπάρμπεκιου. Αφήστε το κάρυ, τα στιφάδο, το τσίλι, το κουσκούς ή το αρνί να γίνουν νόστιμα με κύμινο. Το κύμινο είναι γνωστό ως συστατικό στο τυρί κύμινου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε μεσογειακά, ασιατικά και αραβικά πιάτα. Το αλεσμένο κύμινο είναι επίσης γνωστό ως Djinten. Αλλά αυτό αφορά την ολόκληρη ποικιλία.
Καταγωγή του Χαρουπιού: Η σκόνη χαρουπιού προέρχεται από το δέντρο χαρουπιά (Ceratonia siliqua), το οποίο συναντάται κυρίως στη Μεσόγειο. Το φυτό είναι γνωστό για τους λοβούς του με υψηλή θρεπτική αξία. Η σκόνη χαρουπιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του κακάου, καθώς οι γεύσεις είναι αρκετά παρόμοιες, το χαρούπι είναι απλώς πιο γλυκό και έχει ήπια ξηνοκαρπά γεύση. Το δέντρο χαρουπιάς φτάνει έως και 15 μέτρα ύψος. Η κόμη του είναι πλατιά και ημισφαιρική και στηρίζεται σε έναν παχύ κορμό με τραχιά καφέ φλούδα και ισχυρούς κλάδους. Το δέντρο χαρουπιάς καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα, αλλά επίσης αναπτύσσεται άγρια στις ανατολικές περιοχές της Μεσογείου. Τα δέντρα χαρουπιάς μπορούν να αντέξουν μεγάλες περιόδους ξηρασίας, αλλά για να παράγουν καρπούς για σκόνη χαρουπιού, χρειάζονται 500 έως 550 χιλιοστά βροχής ετησίως. Επεξεργασία της σκόνης χαρουπιού: Η σκόνη χαρουπιού παρασκευάζεται από τους σκούρους καφέ σπόρους στους λοβούς του δέντρου χαρουπιάς.
Ιστορία και Προέλευση
Η λουκούμα έχει χαρακτηριστεί ως ο 'χρυσός των Ίνκας'. Η λουκούμα καλλιεργείται στα Περουβιανά υψίπεδα από το 200 μ.Χ., όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν τον καραμελένιο γλυκό καρπό. Στο Περού, 26 χωριά φέρουν το όνομα αυτού του αγαπημένου φρούτου.
Το δέντρο λουκούμα αναπτύσσεται καλύτερα σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 1000 μέτρων. Το δέντρο αντέχει καλά στην ξηρασία, αλλά δεν αντέχει τον παγετό. Υψηλή υγρασία είναι απαραίτητη για την παραγωγή του φρούτου. Τα δέντρα λουκούμα αρχίζουν να παράγουν καρπούς μόνο μετά από 5 χρόνια και κάθε δέντρο παράγει έως και 500 φρούτα το χρόνο. Οι καρποί είναι κίτρινοι-καφέ και μπορούν να ζυγίζουν έως και ένα κιλό ο καθένας.
Επεξεργασία σε σκόνη λουκούμα
Το δέντρο λουκούμα καρποφορεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά η κύρια συγκομιδή πραγματοποιείται την άνοιξη, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου. Όταν ο καρπός πέφτει από το δέντρο λουκούμα, δεν είναι ακόμη ώριμος και η σάρκα του είναι πολύ σκληρή για να είναι βρώσιμη. Ο καρπός πρέπει να αποθηκευτεί κάτω από άχυρο μέχρι να διασπαστεί το πικρό λευκό γάλα και να μαλακώσει η σάρκα, αλλά ακόμη και όταν ο καρπός…
Αγκινάρα-εκχύλισμα/σκόνη: Φυσική υποστήριξη για το ήπαρ, την πέψη και την αποτοξίνωση. Δημοφιλές σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας.
Το εκχύλισμα/σκόνη αγκινάρας, που προέρχεται από το φυτό αγκινάρας, προσφέρει φυσική υποστήριξη για την υγεία του ήπατος, την πέψη και την αποτοξίνωση. Περιέχει πολύτιμες ενώσεις όπως η κυναρίνη και αντιοξειδωτικά, που μπορούν να προάγουν τη λειτουργία του ήπατος και να υποστηρίξουν την πέψη. Η αγκινάρα είναι γνωστή για τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση τοξινών από το σώμα. Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα μπορεί επίσης να ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να προάγει την υγεία της καρδιάς. Το εκχύλισμα/σκόνη αγκινάρας εκτιμάται σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας και χρησιμοποιείται από άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία του ήπατος, να προάγουν την πέψη ή να βελτιστοποιήσουν τη γενική τους υγεία.
Η σκόνη μελιού μας στην συμβατική παραλλαγή HALOGOLD 50 καθώς και στην οργανική ποιότητα ως HALOGOLD BIO είναι ελεύθερα ρέουσες, ανοιχτόχρωμες σκόνες, οι οποίες μετατρέπονται προσεκτικά σε σκόνη με τη βοήθεια μιας ειδικής διαδικασίας ψεκασμού ξηράνσεως, με σχεδόν ίσες αναλογίες καθαρού μελιού και μαλτοδεξτρίνης ποιότητας IP.
Έτσι προκύπτουν υψηλής ποιότητας, τυποποιημένα προϊόντα, τα οποία είναι ελεύθερα από τεχνητές γεύσεις, συντηρητικά ή χρωστικές. Και οι δύο πρώτες ύλες έχουν μακροχρόνια διάρκεια ζωής (24 μήνες ελάχιστης διάρκειας ζωής), είναι πολύ αρωματικές με έντονο άρωμα μελιού, ενώ είναι εύκολα και χωρίς προβλήματα αναμειγνύσιμες με άλλες ξηρές ουσίες και διαθέτουν εξαιρετικές ιδιότητες άμεσης χρήσης.
Έτσι, αυτές οι ειδικές πρώτες ύλες προσφέρουν καθολικές δυνατότητες χρήσης σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων (εκλεκτά τρόφιμα, convenience, μπαχαρικά, βιομηχανία γλυκών και γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοσκευάσματα, παγωτό, συμπληρώματα διατροφής κ.λπ.), στη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμάκων, αλλά και...
Καταγωγή και Ιστορία: Η Μάκα, γνωστή και ως περουβιανός ginseng. Πρόκειται για ένα χόρτο, διετές φυτό που είναι εγγενές στις Άνδεις του Περού. Το φυτό καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Η Μάκα αναπτύσσεται σε υψόμετρα άνω των 3.800 μέτρων σε βραχώδη εδάφη. Η Μάκα αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου. Η Μάκα καλλιεργείται κυρίως για την κατανάλωση της ρίζας. Η ρίζα της Μάκας ποικίλλει σημαντικά σε μέγεθος και σχήμα. Η Μάκα είναι ένα φυτό που μοιάζει με ραπανάκι, το οποίο οι Ισπανοί συνήθιζαν να δίνουν στα άλογά τους με τη συμβουλή των Ίνκας. Στην περιοχή Χουνίν του Περού, η Μάκα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι μια εύκολα διαθέσιμη και πολύ θρεπτική πηγή τροφής. Καταναλώνεται φρέσκια με κρέας, μαγειρεύεται σε υπόγειους φούρνους με ζεστές πέτρες (πατσαμάνκας) ή αποξηραίνεται πριν μαγειρευτεί σε χυλό με γάλα. Ένα ιδιαίτερο ποτό που παρασκευάζεται από τη Μάκα ονομάζεται λαϊκά "Μάκα τσίκα".
Εκχύλισμα/Σκόνη γαϊδουράγκαθου: Φυσική υποστήριξη του ήπατος και αποτοξίνωση. Δημοφιλές σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας.
Το εκχύλισμα/σκόνη γαϊδουράγκαθου, που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού γαϊδουράγκαθου, είναι μια φυσική υποστήριξη για την υγεία του ήπατος και την αποτοξίνωση. Εκτιμάται σε συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα ευεξίας, καθώς περιέχει σιλυμαρίνη και άλλες ενώσεις που μπορούν να προάγουν τη λειτουργία του ήπατος και να υποστηρίξουν την αποτοξίνωση του σώματος. Το γαϊδουράγκαθο είναι γνωστό για τον πιθανό ρόλο του στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων, τη βελτίωση της πέψης και τη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα μπορεί επίσης να ρυθμίσει τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο σώμα και να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Το εκχύλισμα/σκόνη γαϊδουράγκαθου είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές και χρησιμοποιείται από άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία του ήπατός τους και να αποτοξινώσουν το σώμα τους.
Κάκαο Σκόνη Αλκαλοποιημένο Βιολογικό
Οι κακαόδενδροι από τους οποίους παράγεται η σκόνη κακάο προέρχονται από τη Νότια Αμερική. Οι κακαόδενδροι (Theobroma) παράγουν λοβούς μήκους 15 έως 25 εκ. Κάθε λοβός περιέχει 20 έως 40 φασόλια σε μια μορφή πολτού. Τα ωμά φασόλια έχουν μήκος περίπου 2,5 εκ. Μετά τη συγκομιδή, οι λοβοί ανοίγονται και αδειάζονται. Ο απομακρυσμένος πολτός τοποθετείται στη συνέχεια στον ήλιο για μερικές ημέρες για να ζυμωθεί. Κατά την ξήρανση, τα φασόλια σπάζονται σε μικρά κομμάτια και περνούν από έναν μύλο, για να διαχωριστούν τα φασόλια από τις φλούδες τους. Τα κομμάτια κακάου στη συνέχεια αλέθονται για 10 ώρες με μια πέτρα μέχρι να γίνουν μια λεπτή πάστα. Η πάστα κοσκινίζεται για να διαχωριστούν τα υπολείμματα από το βούτυρο. Τα υπολείμματα αλέθονται περαιτέρω σε σκόνη κακάο.
Αλκαλοποιημένο
Η ολλανδική (αλκαλοποιημένη) κακάο διαφέρει από την κακάο άλλων χωρών, γι' αυτό και η αλκαλοποιημένη κακάο ονομάζεται επίσης Dutched cacao στις Η.Π.Α. Η φυσική κακάο καλλιεργείται...
Σας προσφέρουμε τις ίνες ακακίας μας, παραγόμενες στη Γερμανία, ως συμβατική ή βιολογική πρώτη ύλη, συσκευασμένες σε σκόνη ή κάψουλες.
Ίνες ακακίας σε σκόνη ή κάψουλες σε βιολογική ή συμβατική μορφή.
Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται φρέσκα στη Γερμανία.
Λίγη ιστορία για τα Παντζάρια
Το παντζάρι (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. ruba) είναι ένα ριζικό λαχανικό από την οικογένεια των αμαρανθών (Amaranthaceae) στο γένος παντζάρι και είναι στενά συγγενές με τη ζαχαρότευτλο. Η λέξη 'παντζάρι' είναι μια παλαιογερμανική δανεική λέξη από το λατινικό 'beta'. Τα παντζάρια καλλιεργούνταν στην αρχαιότητα από όλους τους ισχυρούς λαούς. Οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν κυρίως για τα φύλλα τους και πιστεύεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ανακάλυψαν τελικά ότι το παντζάρι μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί.
Η χρήση των Παντζαριών
Χρησιμοποιούμε το παντζάρι (κομμένο) για να το κάνουμε τουρσί, για να φτιάξουμε προμαγειρεμένα λαχανικά, αλλά και για να φτιάξουμε Μπορς, το δημοφιλές συστατικό σε πολλές ανατολικοευρωπαϊκές σούπες.
Υγιεινές ιδιότητες Σκόνης Παντζαριού
Η σκόνη παντζαριού δίνει ένα όμορφο κόκκινο ή ροζ χρώμα σε κέικ, cupcakes, τηγανίτες, σάλτσες, σούπες, ντιπ και άλλες παρασκευές. Αυτή η σκόνη παντζαριού προσφέρει μια απαλή, γλυκιά γεύση, ...
Τι είναι η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια;
Τα μπιζέλια, όλοι γνωρίζουν τα μπιζέλια: είναι μικρά, στρογγυλά και πράσινα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα βρίσκουν νόστιμα, ενώ κάποιοι τα θεωρούν άσχημα. Η πιο γνωστή χρήση των μπιζελιών είναι αυτή της σούπας μπιζελιών. Ωστόσο, τα μπιζέλια χρησιμοποιούνται επίσης ως βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή σκόνης πρωτεΐνης από μπιζέλια. Μια σκόνη πρωτεΐνης ονομάζεται επίσης σκόνη πρωτεΐνης. Έτσι, μια σκόνη πρωτεΐνης είναι γεμάτη με πρωτεΐνες. Οι αθλητές χρησιμοποιούν σκόνες πρωτεΐνης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μυών τους. Οι μύες χρειάζονται πρωτεΐνες για να αναπτυχθούν και να αναρρώσουν. Και μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες φυτικές πηγές πρωτεΐνης είναι η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια.
Πώς παρασκευάζεται η σκόνη πρωτεΐνης από μπιζέλια;
Μετά τη συγκομιδή, τα μπιζέλια επιλέγονται, καθαρίζονται και υγροποιούνται. Η πρωτεΐνη εξάγεται μέσω μιας διπλής διαδικασίας διαχωρισμού: το υγρό πρωτεΐνης αποστραγγίζεται και στη συνέχεια καθαρίζεται. Στη συνέχεια, ξηραίνεται, κοσκινίζεται, επιθεωρείται και συσκευάζεται για αποστολή.…
Προέλευση: Το Guarana είναι ο καρπός ενός σπόρου που αναπτύσσεται στη Βραζιλία. Εκεί, το Guarana χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ενέργειας και ενσωματώνεται σε αναψυκτικά. Ο καρπός περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης από τον καφέ. Ακόμα και σήμερα, το Guarana αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής σε όλη τη Βραζιλία, όπου θεωρείται το εθνικό ποτό της χώρας. Με την αυξανόμενη ζήτηση από το εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες, το Guarana έχει γίνει μια ιδανική καλλιέργεια για την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών στην περιοχή του Αμαζονίου. Η σημασία της βιομηχανίας Guarana για τη Βραζιλία γιορτάζεται με το ετήσιο φεστιβάλ Guarana στην πόλη Maues. Ταυτόχρονα με τη συγκομιδή, πραγματοποιείται μια εβδομάδα με μουσική, παρελάσεις και εορτασμούς που προσελκύουν επισκέπτες από όλη την περιοχή του Αμαζονίου. Η δημοτικότητα του Guarana εξηγείται από το γεγονός ότι υποτίθεται ότι διεγείρει τα επινεφρίδια για την παραγωγή αδρεναλίνης.
Πιπέρι (Capsicum annuum) Κόκκινο Πιπέρι Εξαιρετικής Γεύσης Σκόνη Χονδρή με Χαμηλή Σπορογονία BIO είναι ένα προϊόν με χαμηλή σπορογονία, δηλαδή διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να σπείρετε αυτό το προϊόν. Το Κόκκινο Πιπέρι Εξαιρετικής Γεύσης Σκόνη Χονδρή με Χαμηλή Σπορογονία BIO προορίζεται μόνο για χρήση στην κουζίνα.
Ως αποκλειστικός διανομέας της Nigay, προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα από υψηλής ποιότητας και αποκλειστικά προϊόντα και ειδικότητες καραμέλας. Εκτός από τις τυπικές καραμέλες, μπορούμε επίσης να προσφέρουμε βιολογικές, Fairtrade και vegan επιλογές.
Σκόρδο (Allium sativum) Το βιολογικό σκόρδο σε σκόνη από την VehGro είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα. Η σκόνη σκόρδου είναι σκόρδο που έχει αποξηρανθεί και αλεστεί. Το σκόρδο δεν είναι μόνο μια εξαιρετική γεύση, αλλά είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία. Είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων. Η σκόνη σκόρδου έχει μια ελαφρώς πιο ήπια γεύση από το φρέσκο σκόρδο, αλλά είναι πολύ συμπυκνωμένη. Χρειάζεται λοιπόν μόνο λίγο για να αρωματίσετε ένα πιάτο! Διατηρείτε σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος. Καταναλώστε εντός ενός έτους από την αγορά.
Ανάμειξη και πλήρωση σκόνης σε σακούλες, κονσέρβες/βάζα
Ανάμειξη και πλήρωση σκόνης σε σακούλες ή κονσέρβες/βάζα της επιθυμητής σας φόρμουλας ή ιδέας σε συνεννόηση μαζί μας. Ανυπομονούμε για την αίτησή σας.
Απόσταση και Ιστορία του Σιτάκε. Ο Σιτάκε (Lentinula edodes) είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι που απαντάται φυσικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Εκεί, το μανιτάρι καλλιεργείται εδώ και αιώνες και εκτιμάται για τη γεύση και την οσμή του. Στην ασιατική κουζίνα είναι ένα συχνά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι. Ο Σιτάκε αναπτύσσεται σε σκληρό ξύλο όπως η βελανιδιά, η καρυδιά και η κάστανο. Ο Σιτάκε έχει καπάκι από ανοιχτό έως σκούρο καφέ και ανήκει, μαζί με το μανιτάρι Champignon, στα πιο καλλιεργούμενα μανιτάρια στον κόσμο. Επεξεργασία σε σκόνη μανιταριού Σιτάκε. Ο Σιτάκε συγκομίζεται όταν έχει αναπτυχθεί καλά, αλλά η άκρη του καπακιού είναι ακόμα ελαφρώς κυρτή. Το καπάκι θα πρέπει να έχει ήδη αποκολληθεί από το στέλεχος, αλλιώς ο Σιτάκε είναι ακόμα πολύ νέος. Αν το καπάκι είναι πολύ ανοιχτό, ο Σιτάκε είναι ήδη πολύ παλιός. Μετά τη συγκομιδή, το μανιτάρι κόβεται σε κομμάτια και τοποθετείται στον φούρνο για να στεγνώσει. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται σε λεπτή σκόνη μανιταριού Σιτάκε.
Camu Camu
Camu Camu είναι ένας μικρός καρπός του Αμαζονίου που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλες τις φυτικές πηγές στον κόσμο. Ο θάμνος αυτός, που φτάνει από 2 έως 8 μέτρα ύψος, ευδοκιμεί βαθιά μέσα στα έλη και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τους πλωτούς καρπούς από την επιφάνεια του νερού. Ο καρπός συλλέγεται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, ο καρπός ξεφλουδίζεται, πιέζεται και αποξηραίνεται. Ο υπόλοιπος θρυμματισμένος καρπός Camu τοποθετείται στη συνέχεια σε μια προσαρμοσμένη...
Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Ανάλογα με την ποσότητα μελάσας που φιλτράρεται από το αρχικό προϊόν, το χρώμα της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο είναι καφέ. Η μελάσα είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται σε ψωμί σίκαλης και γλυκόριζα. Στη μεσαία εποχή, η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ήταν ένα σύμβολο εξουσίας και θεωρούνταν ένα από τα σπάνια και ακριβά μπαχαρικά. Ελεύθερη από σιτάρι, γλουτένη, αυγά, γάλα και ξηρούς καρπούς. Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βιολογική εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη από τεύτλα σε διάφορα αρτοσκευάσματα ή άλλα τρόφιμα στα οποία επεξεργάζεται. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε σκόνη BIO: Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο σε σκόνη BIO της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου.
Προέλευση
Η σκόνη από φλούδες λεμονιού παρασκευάζεται από τη φλούδα του λεμονιού. Το λεμόνι είναι ένας καρπός του λεμονόδεντρου (Citrus Limonum). Το λεμόνι προέρχεται αρχικά από την Ασία, αλλά σήμερα είναι διαδεδομένο στη Μεσόγειο και στην Αμερική. Αυτή η σκόνη φλούδας λεμονιού προέρχεται από τη Χιλή.
Φλούδες λεμονιού περιέχουν έως και 10 φορές περισσότερα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τον χυμό του λεμονιού.
Θρεπτικά συστατικά και χρήση.
Η σκόνη φλούδας λεμονιού περιέχει τις βιταμίνες A και C καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Επιπλέον, η φλούδα λεμονιού περιέχει επίσης κάλιο και βήτα-καροτένιο. Η σκόνη έχει μια ξινή-φρέσκια γεύση, αλλά δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο οι φρέσκες φλούδες λεμονιού. Είναι σημαντικό να ξύνετε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας. Η λευκή στρώση από κάτω περιέχει πολλές πικρές ουσίες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα φλαβονοειδή καθιστά αυτό το προϊόν μια υγιή προσθήκη σε κάθε γεύμα.
Γαρίφαλο σε σχήμα καρφί
Το γαρίφαλο προέρχεται από το δέντρο γαρίφαλου που μεγαλώνει αρχικά στις Μολούκες. Μέχρι σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα όλων των γαρίφαλων συλλέγονται στην Ινδονησία.
Συλλογή και αποξήρανση γαρίφαλων
Η συλλογή των γαρίφαλων είναι μια τεράστια εργασία. Κάποιος ανεβαίνει στο δέντρο και μαζεύει με το χέρι όλα τα μπουμπούκια που δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Στο έδαφος, η συγκομιδή ταξινομείται ακόμα καλύτερα και στη συνέχεια τα μπουμπούκια απλώνονται και αποξηραίνονται στον τροπικό ήλιο.
Υγιεινές ιδιότητες των γαρίφαλων
Τα γαρίφαλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες: C, B12, K και E. Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της πέψης, την καταπολέμηση λοιμώξεων και την ενίσχυση των οστών.
Χρήση γαρίφαλων
Τα γαρίφαλα, τόσο ολόκληρα όσο και αλεσμένα, έχουν μια ζεστή γεύση χειμώνα και επομένως ταιριάζουν πολύ καλά σε πικάντικα ζεστά ροφήματα όπως το ζεστό κρασί, ο τουρκικός καφές και το χειμωνιάτικο τσάι. Η σκόνη γαρίφαλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα ψημένα προϊόντα, ενώ η γεύση του γαρίφαλου είναι μια καλή προσθήκη σε μήλα, καρότα, κρεμμύδια, πορτοκάλια, κόκκινο λάχανο, πατάτες και κολοκύθα.
Camu Camu
Camu Camu είναι ένα μικρό αμαζονιανό φρούτο που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από οποιοδήποτε φυτό στον κόσμο. Το όνομα Camu Camu προέρχεται πιθανώς από τον ήχο "Camu" που κάνουν τα ψάρια όταν μαζεύουν τα επιπλέοντα φρούτα από την επιφάνεια του νερού. Το φρούτο συλλέγεται με το χέρι από μια κανό. Μετά τη συγκομιδή, το φρούτο ξεφλουδίζεται, πιέζεται και ξηραίνεται. Ο υπόλοιπος θρυμματισμένος καρπός Camu τοποθετείται στη συνέχεια σε μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ξήρανσης, η οποία αφαιρεί αργά την υγρασία από αυτό σε σταθερή θερμοκρασία κάτω από 45 °C. Το ξηρό Camu Camu μπορεί στη συνέχεια να αλεσθεί σε λεπτή σκόνη, η οποία ελέγχεται προσεκτικά πριν από τη συσκευασία για να διασφαλιστεί ότι είναι απαλλαγμένη από όλους τους δυνητικά επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
Γεύση και χρήση
Λόγω της ξινής γεύσης του, ο καρπός Camu Camu συνήθως δεν καταναλώνεται χύμα. Στη Νότια Αμερική, η σάρκα παραδοσιακά αναμειγνύεται σε έναν φυσικά γλυκανθέντα χυμό, και καθώς τα οφέλη του φρούτου έχουν γίνει γνωστά, έχει γίνει δημοφιλές για πασπάλισμα σε παγωτό, μαρμελάδα και γιαούρτι.
Κανέλα σε σκόνη Ceylon CUA Keimarm. Η κανέλα (Cinnamomum verum) είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των κλαδιών του δέντρου κανέλας. Στη δυτική κουζίνα, η κανέλα χρησιμοποιείται συνήθως ως μπαχαρικό σε γλυκά πιάτα. Η κανέλα προέρχεται από τροπικές χώρες. Ο θάμνος κόβεται δύο έως τρεις φορές το χρόνο. Η κανέλα σε σκόνη Ceylon είναι λεπτή, ζεστή και ευχάριστη.
Τι είναι το μανιτάρι Chaga;
Το Chaga (Inonotus obliquus Fuscoporia obliqua) είναι το πιο κοινό όνομα (Ρωσικά: προφέρεται τσα-γκα) για έναν μύκητα ή μανιτάρι της οικογένειας Hymenochaetaceae. Στην Ολλανδία, αυτό το μανιτάρι είναι σπάνιο και ονομάζεται μύκητας Birchweed.
Υγιεινές ιδιότητες προϊόντος και εφαρμογές
Το Chaga χρησιμοποιείται και πωλείται ως φαρμακευτικό μανιτάρι και γι' αυτό απολαμβάνει πάνω από το μέσο όρο φήμης μεταξύ του γενικού κοινού. Στην επιστήμη, αυτό το μανιτάρι έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για πολλές δεκαετίες, κυρίως λόγω των αντικαρκινικών (βητουλινικό οξύ) και προστατευτικών (πολυσακχαρίτες) ιδιοτήτων που του αποδίδονται. Το Chaga είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και διάφορα στερόλες. Οι στερόλες είναι φυτικά στεροειδή, τα οποία δρουν από κοινού για να ισορροπήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Προέλευση: Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα του Ιμαλαΐου. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροφητικά, που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και αιώνες. Το κρυσταλλικό αλάτι Ιμαλαΐων σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στις υψίπεδες περιοχές του Θιβέτ. Το αλάτι Ιμαλαΐων παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά", επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Αυτό το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα λεπτό κρυσταλλικό αλάτι, που είναι ακατέργαστο και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι.
Διαδικασία παραγωγής
Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι συνήθως επίπεδοι και ασύμμετρα ωοειδείς. Έχουν λευκά εξωτερικά κέλυφη και είναι λευκοί μετά την αφαίρεση του κελύφους.
Μετά τη συγκομιδή της κολοκύθας, οι σπόροι αφαιρούνται και καθαρίζονται. Στη συνέχεια, από τους σπόρους εξάγεται λάδι. Η πάστα των σπόρων, που απομένει μετά την εξαγωγή του λαδιού, ξηραίνεται και αλέθεται σε λεπτή σκόνη.
Χρήση
Η σκόνη από σπόρους κολοκύθας περιέχει ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, η σκόνη περιέχει πολλούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως καροτενοειδή και βιταμίνη Ε.
Αυτή η σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τροφές, όπως smoothies, χυμούς, γάλα και γιαούρτι. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον υγιεινά συστατικά σε διάφορα πιάτα.
Κουρκουμάς Σκόνη BIO: Ο κουρκουμάς σκόνη BIO της VehGro είναι ένα βιολογικά πιστοποιημένο προϊόν υψηλότερης ποιότητας. Χάρη σε αυτή την πιστοποίηση, γνωρίζετε ότι αυτό που αγοράζετε έχει δημιουργηθεί με προσοχή στον άνθρωπο και τη φύση. Η VehGro αντιπροσωπεύει προϊόντα που είναι υγιεινά και υψηλής ποιότητας. Τα (βιολογικά) φυσικά προϊόντα που επιλέγουμε προέρχονται από διάφορες περιοχές του κόσμου. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται στην Ευρώπη και συχνά συσκευάζονται εκεί. Το βιολογικό σήμα ποιότητας σημαίνει 100% ελεγμένο βιολογικό και αξιόπιστο. Αυτά τα συστατικά είναι εγγυημένα ελεύθερα από οποιαδήποτε πρόσθετα όπως ζάχαρη, λιπαρά και πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για τα φυτοφάρμακα. Η ποιότητα των προϊόντων μας ελέγχεται τακτικά.
Κανέλα σε σκόνη Ceylon Βιο: Θέλετε να αγοράσετε βιολογική κανέλα Ceylon; Μια καλή επιλογή. Η κανέλα είναι πολύ νόστιμη και ταιριάζει τόσο σε κρύες όσο και σε ζεστές συνταγές. Το μπαχαρικό (με το λατινικό όνομα "cinnamomum verum" - γι' αυτό και το αγγλικό "cinnamon") προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του λεγόμενου δέντρου κανέλας. Στη δυτική κουζίνα, η κανέλα χρησιμοποιείται κυρίως για να αρωματίσει γλυκά πιάτα, αλλά υπάρχουν και αλμυρές συνταγές στις οποίες η κανέλα Ceylon ταιριάζει πολύ καλά. Δύο κύριοι τύποι κανέλας: Ξέρατε ότι υπάρχουν δύο τύποι κανέλας: η κανέλα Σρι Λάνκα (μέχρι το 1972 ονομαζόταν "κανέλα Ceylon") και η κανέλα Cassia, που προέρχεται από την Κίνα. Η κανέλα Ceylon έχει πιο πλούσια και ήπια γεύση από την κανέλα Cassia. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αγοράσετε κανέλα Ceylon. Η κανέλα Ceylon είναι ανοιχτό καφέ και έχει μια ιδιαίτερη, εύθραυστη δομή σαν χαρτί. Η μυρωδιά που εκπέμπει αυτή η μορφή κανέλας είναι γλυκιά και συχνά περιγράφεται ως ιδιαίτερα ευχάριστη.